Zonnevlechtchakra - handleiding

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 13:44

In het Sanskriet heet het zonnevlecht chakra Manipura. Het derde chakra ligt net boven de navel en wordt begrensd door het borstgebied. De kleur die erbij past is geel. Een andere naam voor het zonnevlecht chakra is de solar plexus.

 

De solar plexus staat voor balans tussen het rationele en intuïtieve. Je rechter- en linkerhersenhelft gaan meer samenwerken met elkaar, zodat je niet enkel rationeel (linkerhersenhelft) of intuïtief (rechterhersenhelft) georiënteerd bent. Het bepaalt hoe jij als persoon naar de buitenwereld overkomt en welke energie je uitstraalt.

 

Een chakra kan onder- of overgestimuleerd zijn. Bij het zonnevlecht chakra dat onvoldoende energiedoorstroming ervaart, kan je angstig, onzeker, afhankelijkheid van anderen vertonen, vergelijken met anderen, waarde hechten aan anderen hun mening, perfectionisme, gebrek aan grenzen stellen, nood aan actie. Bij een overgestimuleerd chakra zal je eerder sneller boos of dominant zijn, in alles overdrijven. Fysieke klachten uiten zich in spijsverteringsproblemen, futloosheid of eetstoornissen.

Een zonnevlechtchakra in balans uit zich in een persoon die zichzelf en anderen met al hun onvolmaaktheden volledig accepteert.

 

Je kan het chakra in balans krijgen door:

  • Chakrameditatie
  • Affirmaties opzeggen of neerschrijven vb.Ik ben goed zoals ik ben, ik geloof in mezelf, wat een ander van me denkt, zijn mijn zaken niet, ik ben positief
  • Edelstenen bij je dragen zoals citrien, golden healer
  • Essentiële oliën gebruiken bv. salie, kruidnagel

 

In het begin kan dit eigenaardig aanvoelen. Het lijkt dat je geen verschil voelt of ziet, terwijl verandering zich in kleine details kan bewerkstelligen. Doorzetten is de boodschap. Heb je het gevoel dit niet alleen te kunnen of nood aan begeleiding? Neem gerust contact met me op via e-mail, instagram of facebook.

Graag rust en ontspanning in groep ervaren? Kom dan de Zenliz Relaxing circle. Geniet en ontspan gedurende twee uur. Kies voor een ultiem me-time moment.

Wil je graag een healing met edelstenen en etherische oliën om eventuele blokkades in het zonnevlechtchakra los te maken? Om een moment van diepe rust te ervaren en de juiste persoonlijke tools mee naar huis krijgen? Boek dan hier jouw energetische sessie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.