De struggle is real

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 14:41

Dit is Zenliz.

 

Eenmanszaak geleid door mezelf, Lizzy. Mama van Eliah en vriendin van Robin. In een vorig leven vroedvrouw en verpleegkundige, maar zeker niet vergeten. Burn-out survivor. Heden coach zijnde om ondernemende mama's te helpen met inzichten in zichzelf te ontdekken & beter met struggles om kunnen.

 

Bij deze de struggle is real!

 

Dit heb ikzelf ondervonden toen ik mama werd. Ik keek er zo naar uit, maar heb het zwaar gehad. Ik heb me heel eenzaam gevoeld. Daar zat ik dan als vroedvrouw zijnde toen onzeker en niet weten waar te beginnen. Geen hulp durven vragen, want wat toont mij dat dan als vroedvrouw zijnde. Mama zijn en vroedvrouw zijn twee verschillende dingen. Ik stond te ver van mezelf.

 

Gefrustreerd, veel verdriet, angstig en boos ging ik door het leven. Mijn dichte omgeving leed eronder. Eens terug aan het werk als mama was de balans zoeken heel moeilijk. Veel veranderingen thuis ook, maakten het niet evident. Waar ik vroeger gemakkelijk mee alles om kon, werd te moeilijk voor me.

Mijn lichaam kon de shiften niet meer aan. Ik vond de balans niet op werk te kunnen zijn en het gevoel te hebben een goede mama en partner te zijn. De beslissing naar een andere job intern het ziekenhuis werd vrijwel snel gemaakt. Niet 100% mijn volle ding. Maar ik dacht schoon uren & schoon loon, houden me er wel boven op.

 

Ergens tussendoor was ik wel al gestart met Macrasew ; het maken en verkopen van macramé artikelen, handgemaakte kaarsen en workshops geven. Dat gaf me voldoening en hielp me lange tijd terug beter voelen.

 

Tot het te druk werd en BAM. Daar was hij. Mijn burn-out. Alles stond stil. Ik kon lange tijd niets meer. Zelfs datgene waar ik energie uithaalde, was me teveel. Ik ben even met alles moeten stoppen en volledig op mezelf richten.

 

Mijn persoonlijke groei was al even bezig, maar kreeg in die periode een enorme boost. Ik besefte dat ik niet op mijn plaats zat. De werk-privé balans ging nooit goed zijn voor mij daar. Ik had steeds het gevoel er voor Eliah onvoldoende te zijn.

Er moest iets veranderen, maar wat? Een sluimerende kinderdroom werd terug wakker. Op eigen benen staan, een eigen zaak starten.

 

Ontslag in het ziekenhuis en verder groeien als ondernemer mits de nodige ondersteuning.

 

Ja kijk Macrasew was er al. Het was een begin. Me verdiepen in mezelf en ondernemen heeft me gebracht tot Zenliz. Na een jaar heeft deze een geheel andere vorm aangenomen. Ik besef dat ik zorgend, creatief en bewust ben en dat ik dit wil meegeven aan anderen. Ik wil anderen helpen en ondersteunen in hun eigen bewustzijn, persoonlijke ontwikkeling en groei.

 

Anderzijds ben ik nog mama en partner van. Geloof me, het gras is niet groener elders. Hier is het ook zoeken naar balans tussen werk en privé. Toch kan ik er nu beter mee om, omdat ik het voor mezelf en mijn gezin doe. Ik kies ervoor om er meer voor mijn zoontje te zijn. Ik betrek hem in mijn onderneming. Tijdens workshops waar het mogelijk is, is hij aanwezig. Hijzelf geniet hier ook van. Hij vindt het leuk om met de madammen te interageren. Hij vindt het leuk om filmpjes te maken. Aan de oliën te ruiken. Workshops voorbereiden. Onnozel doen tijdens een rustmoment, waarbij hij gekke meditatieposities aanneemt.

Ik schik mijn agenda voor therapiesessies zo om die tijdens schooluren of 's avonds te doen, wanneer hij slaapt. Zo kan ik er meer voor mijn zoon zijn en voel ik mij als mama sterker in mijn schoenen. Ik voel mij nu de persoon, die ik wil zijn.

 

Ik vergeet in dit hele verhaal zeker mijn vriend Robin niet. Hij steunt mij en laat mij doen in het gene ik graag doe. Hij verklaart me soms zot, maar dat vind ik ok. Ik lach ermee. Ik ben hem dankbaar voor de kansen en het geduld, die hij me geeft. 

 

Ik ben mijn droom aan het waarmaken. Ik ben onderneemster en voel me een goede mama van Eliah & partner van Robin. Dit is wat voor mij nu belangrijk is in mijn leven. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.