Wortelchakra - handleiding

Gepubliceerd op 16 januari 2023 om 22:48

In het Sanskriet is het wortelchakra 'Muladhara', welk letterlijk wortel betekent. Het eerste chakra bevindt zich ter hoogte van de stuit. Een gebalanceerd wortelchakra zal de kleur rood uitstralen.

 

Zoals de naam het zelf zegt, staat het voor de aarding of gronding van je persoon. Hoe ben jij als persoon verbonden met de Aarde. Hoe sta jij met beide voeten in het leven. Belangrijke thema's binnen het wortelchakra zijn veiligheid, vertrouwen, voorzien in basisbehoeften (vb. eten, dak, elektriciteit, rust,...)

 

Een chakra kan onder- of overgestimuleerd zijn. Bij een chakra dat onvoldoende energiedoorstroming ervaart, kan je het gevoel hebben niet in het heden te leven, angstig te zijn, laag zelfvertrouwen &/of -respect hebben. Bij een overgestimuleerd chakra zal de overlevingsdrang groot zijn of enorm belang gehecht worden aan materiële zaken. Fysieke klachten zoals darmproblemen, eetstoornis, slechte doorbloeding kunnen een teken zijn van disbalans in het wortelchakra.

Een wortelchakra in balans uit zich in een persoon die zelfvertrouwen uitstraalt, zich veilig voelt, in het heden leeft, voldoende rust en ontspanning neemt. Iemand die zich lekker in zijn vel voelt.

 

Je kan het chakra in balans krijgen door gronden letterlijk te nemen. Je gaat de connectie tussen jezelf en de Aarde versterken.

  • Je kan dit doen door op je blote voeten te lopen zowel buiten in het gras, als binnen.
  • Bewust visualiseren dat je voeten verbonden zijn met de aarde doordat er takken uit je voeten groeien welke je verankeren met de grond.
  • Een andere visualisatie is een touw vertrekkend uit je stuit die helemaal rijkt tot aan de kern van de aarde. Bij visualisaties kan je als het ware de kracht of het aarden gewaarworden hoe je naar beneden getrokken wordt.
  • Oefeningen op de ademhaling kunnen je helpen rust en ontspanning te ervaren. 
  • Aardende edelstenen bij je dragen zoals onyx, versteend hout, obsidiaan
  • Aardende essentiële oliën gebruiken bv. Wierook, vetiver, atlasceder

 

Iedere dag aarden is van essentieel belang. Het is de start van jouw persoonlijke groei, gezien het je naar jouw essentie als persoon terugbrengt. Van hieruit kan je groeien met nieuwe inzichten, in je eigen kracht staan, juiste keuzes maken en pad volgen.

 

In het begin kan dit eigenaardig aanvoelen. Het lijkt dat je geen verschil voelt of ziet, terwijl verandering zich in kleine details kan bewerkstelligen. Doorzetten is de boodschap. Heb je het gevoel dit niet alleen te kunnen of nood aan begeleiding? Neem gerust contact met me op via e-mail, instagram of facebook.

Graag rust en ontspanning in groep ervaren? Kom dan de Zenliz Relaxing circle. Geniet en ontspan gedurende twee uur. Kies voor een ultiem me-time moment.

Wil je graag een healing met edelstenen en etherische oliën om eventuele blokkades in het wortelchakra los te maken? Om een moment van diepe rust te ervaren en de juiste persoonlijke tools mee naar huis krijgen? Boek dan hier jouw energetische sessie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.