Aromatherapie

De plantenwereld is zo wonderbaarlijk & magnifiek. Het is ongelooflijk hoe krachtig etherische oliën zijn en wat je er allemaal mee kan doen. Essentiële oliën of etherische oliën (EO) zijn al enige tijd een belangrijk aspect binnen mijn onderneming. De kaarsen krijgen door de toevoeging van EO hun specifieke karakter. Als aromatherapeut wil ik jou mijn kennis omtrent etherische oliën meegeven.

 

Wat zijn etherische oliën nu?

EO zijn extracten uit bloemen, planten, kruiden, bomen, etc. Dit zijn zeer geconcentreerde natuurlijke producten, waardoor ze in kleine flesjes zitten. Less is more!

Deze oliën hebben een natuurlijke geur & therapeutische werking op fysiek, geestelijk & zielsvlak. Met EO benader ik jou als persoon op een holistische wijze, wat wil zeggen dat je in jouw geheel persoon aanzien wordt. Ze worden als de ziel van de plant beschouwd, welke een grote invloed hebben op degene die ze gebruiken. 

 

Er zijn tal van mogelijkheden om etherische oliën te gebruiken. Het overgrote deel wordt uitwendig gebruikt. Inwendig is mogelijk, maar vraagt grote kennis van de oliën. Klik hier om meer te lezen over het gebruik van etherische oliën. Gezien 

 

EO zijn geen geuroliën. Geuroliën zijn synthetische producten, dewelke een geur nabootsen, maar de therapeutische werking missen. Je krijgt er gemakkelijk bijwerkingen van zoals hoofdpijn, misselijk, zich ambetant voelen. 

 

Kwaliteit is een must!

Goede etherische oliën vinden is niet zo evident, gezien er veel gesjoemel op de markt is. Tal van etherische oliën zijn vaak synthetische producten of zijn deels verwerkt met synthetische producten.

Na lang onderzoek en opleidingen te volgen, heb ik gekozen om met Bioflore te werken in mijn kaarsen en voor mijn energetisch en therapeutisch werk met Oshadhi.

 

Essentiële oliën & Zenliz

Zoals je weet is het reukzin één van onze zintuigen. Je hebt een geur graag of niet. Ruik je een geur graag, ga je je beter of op je gemak voelen en omgekeerd bij een 'stinkende' geur.

 

Stel je eens voor; je komt een winkel binnen waar een onaangename geur hangt of je stapt een winkel binnen met een aangename geur. Welke winkel is het meest uitnodigend of ga je het langste vertoeven? Je staat er niet zo bij stil, omdat het iets dagdagelijks is. Als je er meer bewust mee omgaat, doen geuren best wel veel voor je.

 

Voor mezelf is er met aromatherapie een gehele nieuwe wereld opengegaan. Essentiële oliën zijn een verrijking in mijn leven. Mijn creatieve en zorgende zelf komen hier bij mekaar. Je kan met de geuren ontelbare combinaties maken. De grootste meerwaarde van EO zijn hun natuurlijke aspect en therapeutische werking. Naast een aangename geur voor jezelf of bij je thuis, winkel, salon, ga je de werking van de EO ervaren. Afhankelijk van de gebruikte EO gaat dit anders zijn. Ze kunnen rustgevend, opwekkend, ontspannend, ontsmettend, etc. werken. Dit is het leukste aan EO. Je kan echt specifieke EO kiezen voor wat jij nodig hebt.

 

Het is belangrijk te weten dat etherische oliën gebruiken niet altijd zonder gevaar is en te gebruiken met enige kennis en achtergrond. Zo mogen er velen niet tijdens borstvoeding of zwangerschap gebruikt worden. Eveneens bij kinderen en mensen met een zwakkere gezondheid moet je voorzichtig zijn. Gebruik steeds etherische oliën met advies van een therapeut.

 

Het aanbod binnen Zenliz is zowel algemeen als persoonlijk.

In de webshop zal je producten van Oshadhi zelf terugvinden, maar eveneens verwerkte producten door mezelf in samenwerking met jou.

Zo zal je bijvoorbeeld een persoonlijke blend kunnen samenstellen of maken, die echt van toepassing is op jou. 

Naast de aankoop van producten zullen er ook workshops en individuele sessies rond EO gegeven worden.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en workshops? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.