Expressie: het uiten van jezelf

Het uiten van onszelf is een krachtige daad. Het is het proces van het delen van onze gedachten en emoties, hetzij door middel van onze stem, acties, woorden, creaties of lichaamstaal. Wanneer we onszelf volledig uiten, bevinden we ons op een hoge frequentie van zelfbewustzijn en verbinding.

Lees meer »

Compassie & zachtheid: het verlichten van negativiteit

In ons streven naar groei en succes, leggen we vaak een hoge lat voor onszelf in al onze rollen. Maar laten we niet vergeten dat compassie en zachtheid essentieel zijn, zowel voor onszelf als voor anderen. Sta eens stil bij de ruimte die je kunt creëren voor meer compassie in je leven.

Lees meer »

Van survival naar leven vanuit je ziel

Overleven zit vanuit de prehistorie in ons als mens. Het zit zo geïndoctrineerd in het menselijk lichaam. Voel je gevaar of stress op je afkomen, gaat ons lichaam op automatische piloot reageren met de fight/flight reactie. De amygdala, een kern in onze hersenen, speelt hier een belangrijke rol in. Onafhankelijk bepaalt deze bij angst of stress om te vechten voor overleving of vluchten om je in veiligheid te brengen.

Lees meer »

Werking van aromatherapie op de psyche

Geur is een van onze zintuigen, welke we dagelijks onbewust gebruiken. Vroeger was het belangrijkste zintuig om te overleven. Het hielp de mens gevaar en stress herkennen. Eens de mens rechtop ging lopen, kwamen horen en zien op de voorgrond. Desalniettemin speelt geur nog een belangrijke rol in ons leven.Zeg nu zelf als je een nieuwe fles shampoo wil kopen. Het eerste wat je doet is er aan ruiken. Geurt het niet aangenaam, ga je het niet aankopen.

Lees meer »

Mijn verhaal en trauma

Trauma - Een onverwerkte gebeurtenis vanuit je verleden. Een onzichtbare wonde op je ziel, die zijn sporen nalaat in je huidige handelingen en emoties.

Lees meer »

Zonnevlechtchakra - handleiding

In het Sanskriet heet het zonnevlecht chakra Manipura. Het derde chakra ligt net boven de navel en wordt begrensd door het borstgebied. De kleur die erbij past is geel. Een andere naam voor het zonnevlecht chakra is de solar plexus.

Lees meer »

Sacraal chakra - handleiding

In het Sanskriet heet het Sacraal chakra Svadhisthana. Het tweede chakra ligt ter hoogte van de onderbuik net onder de navel. De kleur die erbij past is oranje. Een andere naam voor het sacrale chakra is het heiligbeenchakra.

Lees meer »

Wortelchakra - handleiding

In het Sanskriet is het wortelchakra 'Muladhara', welk letterlijk wortel betekent. Het eerste chakra bevindt zich ter hoogte van de stuit. Een gebalanceerd wortelchakra zal de kleur rood uitstralen.

Lees meer »