Sacraal chakra - handleiding

In het Sanskriet heet het Sacraal chakra Svadhisthana. Het tweede chakra ligt ter hoogte van de onderbuik net onder de navel. De kleur die erbij past is oranje. Een andere naam voor het sacrale chakra is het heiligbeenchakra.

 

Het sacrale chakra is verbonden met emoties, gevoelens uiten, seksualiteit, plezier, vreugde en creativiteit. 

 

Een chakra kan onder- of overgestimuleerd zijn. Bij een sacraal chakra dat onvoldoende energiedoorstroming ervaart, kan je overgevoelig zijn, (misplaatste) schuldgevoelens, laag libido, teveel mannelijke energie en moeite om heftige emoties te verwerken. Bij een overgestimuleerd chakra zal je eerder een hoge seksbehoefte hebben, onrealistisch zijn en teveel ongemakken van andere voelen. Fysieke klachten zoals vermoeidheid, vruchtbaarheidsproblemen, aandoeningen nieren, blaas en onderrug kunnen een teken zijn van disbalans in het sacrale chakra.

Een sacraalchakra in balans uit zich in een persoon die zelfvertrouwen uitstraalt, weet wat je voelt en wilt met je gevoelens, heeft een grote creativiteit.

 

Je kan het chakra in balans krijgen door:

  • Geleide meditaties met de nadruk op het verwerken van emoties
  • Plezier maken of een leuke activiteit doen zoals een creatieve workshop
  • Ontspannende lichaamsoefeningen om het bekken los te maken
  • Affirmaties opzeggen of neerschrijven vb. Ik hou van mijn onderbuik; ik luister naar mijn buikgevoel, ik laat creativiteit toe, ik laat plezier en vreugde toe
  • Oefeningen op de ademhaling kunnen je helpen rust en ontspanning te ervaren. 
  • Edelstenen bij je dragen zoals carneool, tijgeroog
  • Essentiële oliën gebruiken bv. kaneel, patchouli

 

In het begin kan dit eigenaardig aanvoelen. Het lijkt dat je geen verschil voelt of ziet, terwijl verandering zich in kleine details kan bewerkstelligen. Doorzetten is de boodschap. Heb je het gevoel dit niet alleen te kunnen of nood aan begeleiding? Neem gerust contact met me op via e-mail, instagram of facebook.

Graag rust en ontspanning in groep ervaren? Kom dan de Zenliz Relaxing circle. Geniet en ontspan gedurende twee uur. Kies voor een ultiem me-time moment.

Wil je graag een healing met edelstenen en etherische oliën om eventuele blokkades in het sacraalchakra los te maken? Om een moment van diepe rust te ervaren en de juiste persoonlijke tools mee naar huis krijgen? Boek dan hier jouw energetische sessie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.