Aromatherapie binnen Zenliz

De plantenwereld is zo wonderbaarlijk & magnifiek. Het is ongelooflijk hoe krachtig etherische oliën zijn en wat je er allemaal mee kan doen.

 

Essentiële oliën of etherische oliën (EO) zijn al enige tijd een belangrijk aspect binnen mijn onderneming. De kaarsen krijgen door de toevoeging van EO hun specifieke karakter. Als aromatherapeut wil ik jou laten kennis maken met essentiële oliën.

 

Wat zijn etherische oliën nu?

EO zijn extracten uit bloemen, planten, kruiden, bomen, etc. Dit zijn zeer geconcentreerde natuurlijke producten, waardoor ze in kleine flesjes zitten. Less is more!

 

Deze oliën hebben een natuurlijke geur & therapeutische werking op fysiek, psyche & zielsvlak. Met EO benader ik jou als persoon op een holistische wijze, wat wil zeggen dat je in jouw geheel persoon aanzien wordt.

EO zijn geen geuroliën. Geuroliën zijn synthetische producten, dewelke een geur nabootsen, maar de therapeutische werking missen. Je krijgt er gemakkelijk bijwerkingen van zoals hoofdpijn, misselijk, zich ambetant voelen. 

 

Kwaliteit is een must!

Als je een EO wil kopen, kijk je best naar verscheidene aspecten van het flesje en etiket.

  • donkter getint flesje (amberkleurig of blauw)
  • etiket; latijnse naam, 100% zuivere etherische olie, oorsprong, onderdeel plant
  • lot- & productienummer
  • vervaldatum

 

EO kunnen heel prijzig zijn. Vind je goedkope varianten? Dan zijn het waarschijnlijk synthetische producten of aangelengd met draagoliën (bijvoorbeeld jojobaolie). Hoe duurder het flesje, hoe minder je nodig hebt in een blend.

 

Als je hier naar kijkt, is dat al een goed begin! Echter kan je zelf de energetische kwalitatieve en therapeutische waarde van een EO niet bepalen. Bedrijven tonen dit aan via testen en certificaten, dewelke op hun website staan of je kan opvragen.

 

Ikzelf heb gekozen om met Bioflore te werken in mijn kaarsen en voor mijn energetisch en therapeutisch werk met Oshadhi.

 

Essentiële oliën & Zenliz

Zoals je weet is het reukzin één van onze zintuigen. Je hebt een geur graag of niet. Ruik je een geur graag, ga je je beter of op je gemak voelen en omgekeerd bij een 'stinkende' geur.

 

Stel je eens voor; je komt een winkel binnen waar een onaangename geur hangt of je stapt een winkel binnen met een aangename geur. Welke winkel is het meest uitnodigend of ga je het langste vertoeven? Je staat er niet zo bij stil, omdat het iets dagdagelijks is. Als je er meer bewust mee omgaat, doen geuren best wel veel voor je.

 

Voor mezelf is er met aromatherapie een gehele nieuwe wereld opengegaan. Essentiële oliën zijn een verrijking in mijn leven. Mijn creatieve en zorgende zelf komen hier bij mekaar. Je kan met de geuren ontelbare combinaties maken. De grootste meerwaarde van EO zijn hun natuurlijke aspect en therapeutische werking. Naast een aangename geur voor jezelf of bij je thuis, winkel, salon, ga je de werking van de EO ervaren. Afhankelijk van de gebruikte EO gaat dit anders zijn. Ze kunnen rustgevend, opwekkend, ontspannend, ontsmettend, etc. werken. Dit is het leukste aan EO. Je kan echt specifieke EO kiezen voor wat jij nodig hebt.

 

Het aanbod binnen Zenliz is zowel algemeen als persoonlijk.

In de webshop zal je producten van Oshadhi zelf terugvinden, maar eveneens verwerkte producten door mezelf in samenwerking met jou.

Zo zal je bijvoorbeeld een persoonlijke blend kunnen samenstellen of maken, die echt van toepassing is op jou. 

Naast de aankoop van producten zullen er ook workshops en 1 op 1 begeleidingen rond EO gegeven worden.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten en workshops? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.