Module 3 oefeningen

In module 3 gaan we de nieuwe jij in actie zetten.

Je gaat je eigen passie, kracht en moed in de verf zetten.

Je mag die energiegevers extra in het daglicht stellen!

Je mag je dromen waarmaken!

Je mag jezelf manifesteren zoals jij het wil.

 

Actie is uit je comfortzone stappen. Je gaat er zelfs iets voor moeten doen.

Zonder actie en manifestatie van jezelf ga je er niet geraken.

 

1. Voed dagelijks je geest en lichaam 

 • Vanuit rust, de oefeningen van module 1 
 • Affirmaties - Download de 'I am app' om dagelijks positieve affirmaties te ontvangen om een positieve mindset te ontwikkelen. Je kan voor een gratis of betalende versie kiezen
 • Podcasts luisteren
 • Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling 
  • Master je mindset van Michaël Pilarczyk
  • Zelfzorg van Nina Mouton
  • Thing & grow rich van Napoleon Hill (nu herwerkt door Michaël Pilarczyk)
 • Beweging
 • Gezonde voeding

 

Dit is om nieuwe gewoontes te creëren. Gewoontes wat je dagelijks doet, maken je karakter, persoonlijkheid en mindset. Kies voor activiteiten welke je als persoon doen groeien. Op deze manier maak jij je leven een stuk zelf maakbaar.

 

2. Aandacht voor de balans van jouw mannelijke en vrouwelijke energie

Ons vuur is aangewakkerd. Echter weet je als vuur ontspoort, dit catastrofale gevolgen heeft. Dat geldt ook voor jou, als je je mannelijke energie terug de overhand laat nemen. Laat de vergelijking met vuur, blijven doorgaan en opgebrand zijn in je achterhoofd hangen. Keer regelmatig terug naar jouw vrouwelijke kant. Ontvangen en genieten vanuit rust en ontspanning.

 

Wees steeds zacht voor jezelf. In je actie ga je vallen en opstaan. Dat is geheel normaal. Geef jezelf de kans om te groeien en omarm de mindere momenten met zachtheid voor jezelf. 

 

3. Kies rolmodellen en nabijheid van omgeving.

Vanuit module 2 heb je al gemerkt dat je omgeving een enorme invloed op jou als persoon heeft. 

 

Zoek rolmodellen die hetzelfde doel hebben. Die al bereikt hebben wat jij wil bereiken. Kijk hoe zij hun leven vullen en neem ervan mee, wat bij jou past. Door je te omringen met de juiste mensen, gaat jouw energie de hoogte in gaan. Je bent dan omgeven door mensen die je begrijpen en accepteren zoals je bent. 

 

Het is ok om afstand te nemen van mensen, die jouw energie naar beneden halen of die niet meer bij jou passen. Jij kiest zelf wat die afstand voor jou inhoudt. Wat goed voor jou aanvoelt. Dit is niet zonder pijn en verdriet. Doe dit eventueel in kleine stappen. Dit kan tot moeilijke & pijnlijke gesprekken leiden. Ga deze niet uit de weg, maar doe ze op een moment wanneer jij er klaar voor bent. Je kan relaties die mogelijks ophouden dan met schoonheid afsluiten en loslaten.

 

Het is ok om voor jezelf te kiezen en je grenzen te stellen. Volg daarbij jouw buikgevoel. 

 

4. Maak een vision board

 • Ga brainstormen
  • Wat zijn je energiegevers?
  • Wat zijn je dromen? Je hoeft die dromen niet te ver zoeken.
  • Wat is voor jou rijkdom? Dit gaat niet alleen om financiële rijkdom. Dit gaat ook om fysieke, mentale en spirituele rijkdom. 

   Een voorbeeld van mezelf omdat ik niet gelukkig was in mijn loopbaan en work-life balans. Voor mij is rijkdom mijn eigen onderneming hebben waarvan ik kan leven en mijn vrijheid heb voor nodige rust en ontspanning. In mijn rijkdom hoef ik dus niet veel geld te verdienen. Ik hoef geen miljonair te zijn. Ik wil de nodige vrijheid om te kunnen genieten.
 • Hoe zien die energiegevers, jouw rijkdom en dromen eruit?
  Zoek visuele prenten & woorden bij jouw energiegevers en dromen. Plak deze in jouw notitieboek, A4 blad of op een canvas.

Geef je creatieve kant alle ruimte en mogelijkheden om een mooi vision board te maken. Geef deze een plaats waar je regelmatig met je energiegevers en dromen in contact komt.

 

5. Stel kleine en haalbare (tussen)doelen op om je droom te verwezenlijken.

Onderneem actie door specifieke en tijdsgebonden doelen op te stellen, die je zullen helpen bij het groter geheel. Voer deze uit om je droom te verwezenlijken.

 

Voorbeeld van mezelf.  Ik kende tot enige tijd geleden niet wat het was om tijd voor mezelf te nemen. Ik cijferde mezelf weg. Ik heb dit echt moeten implementeren in mijn leven. Hoe heb ik dit in doelen omgezet?

 • Ik koos ervoor om 1x per maand een ontspanningsavond bij een concullega te volgen. In mijn mindset stelde ik bij mezelf; 1x per maand mag ik toch 2 uur even voor mezelf hebben. Gezien ik ervoor betaald heb, wou ik niet dat het weggesmeten geld zou zijn. Ik wou die investering in mezelf volledig benutten. Dat was mijn drijfveer.
 • Ik koos ervoor om een boek te lezen over mindset. Ik gaf mezelf een maand de tijd om dit boek te lezen. Uiteraard lees ik graag, interesseert me dit & ben ik zeer leergierig. Ik wou groeien als persoon.

 

Geniet van die reis tussendoor. Dat maakt het net zo leuk om achteraf terug te kijken, wat je al verwezenlijkt hebt in veranderingen.

 

6. Phoenixritueel